Blog, Fókuszált Pánikmegoldás, Pánikroham, Pánikroham kezelése, Pánikroham megoldása, Pánikroham okai

Pánik visszajelzés

A pánikroham olyan kimerítő mentális egészségügyi állapot, amely ismétlődő, váratlan rosszullétekkel jár. Ezek az epizódok intenzív félelemérzettel és kellemetlen érzésekkel párosulnak, gyakran kísérik őket olyan fizikai tünetek, mint a heves szívdobogás érzete, a remegés, az izzadás és a légszomj. Bár a pánikbetegség pontos okai még nem teljesen ismertek, a kutatók több tényezőt is fontosnak tartanak, amelyek hozzájárulhatnak a kialakulásához. A megoldások között mind pszichológiai, mind orvosi gyógyszeres kezelések szóba jönnek, és alternatívaként a Fókuszált Pánikmegoldás komplex és gyorsan elsajátítható módszere is megoldást jelenthet. A következőkben egy visszajelzést osztunk meg, mely kifejezetten a pánikrohamokkal való küzdelemről szól.

 

„Hallgattam egy előadást, amit Tibor tartott komplex megközelítéssel a pánikról. Nagyon jókor jött minden információ és a megközelítés, amivel megértettem, hogy mi is történik egy pánikroham alatt: mi váltja ki, hogyan érdemes nekiállni a kezeléshez. A fiamnak ugyanis éppen ebben az időszakban voltak komoly pánikrohamai, amelyek az egyetemi szakdolgozat írása idején jelentkeztek. Mindenkit nagyon megriasztott, és nem tudtuk, hogy álljunk a helyzethez és a megoldáshoz. Lejegyzeteltem szó szerint azokat az információkat, amelyeket az előadás során kaptam, minden kis részletre figyeltem, és átküldtem a fiamnak mind írásban, mind a meghallgatható felvételt. Ittam a Tibor szavait és útmutatását, hatalmas támogatást jelentett számomra!
Sokat segített a megértésben, hogy a pánikrohamokat a fáradság indukálja, és hogy természetes módon képesek vagyunk támogatni a spirálból való kikerülést.
Fokozatosan sikerült felszálló pályára állítani az egész folyamatot a fiamnál, és hamarosan enyhültek, majd teljesen elmúltak a rohamok a pánik kapcsán. A fiam sikeresen befejezte a szakdolgozatát, és megkapta a diplomáját!”

Egy 52 éves anya visszajelzése, akinek két felnőtt fia van.

Kökény Tibor írása a Fókuszált Pánikmegoldás oldalon egy pánikkal kapcsolatos visszajelzésről. focusedpanicsolution.com
Kökény Tibor pszichológus, a Jóga a mindennapi életben® rendszer szenior oktatója. Sportolói referenciái többek közt Olimpiai és Európa-bajnokokkal, magyar bajnokokkal, Huszti Kata Exatlon győztessel vannak. A sport mellett specialitása a pánikrohamok, bizonyos személyiségzavarok (borderlinenárcisztikus), a kiégés (burnout) kezelése. Youtube video gyűjteménye támogatást ad mind a pánik, mind egyéb problémák megértéséhez.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük